Angunn's Blog

Every blogger has a beginning…

Monthly Archives: March 2013

Americanii si ideile lor

Se mai intampla sa dai cateodata peste adevarate perle de intelepciune. Si daca mai vin si de cercetatorii britanici sau de la verisorii lor de peste Atlantic, atunci rasul e ca la el acasa. Ramai interzis la ce chestii se pot gandi unii, ridici ochii la cer si suspini un “Mare e gradina Domnului…” si treci mai departe.
Asta am patit eu azi. Citind unul din blogurile mele preferate “Think outside the box” am dat peste una din perlele astea absolut marete… Ed Orcutt, membru al Casei Reprezentantilor pentru statul Washington, impins intr-un colt maret al gandirii… (oare oameni de genul asta nu au si ei pe unii care sa ii sfatuiasca ce sa spuna si ce nu???) s-a gandit ca ar fi foarte bine daca ar exista o taxa pe vanzarea de biciclete, care sa acopere costul poluarii produse de ele.
Stati si va intrebati evident, ce populare poate sa produca o bicicleta? Ei bine, ca sa intelegeti mai bine, biciclistii sunt cei care se fac vinovati de acest lucru, pentru ca in timp ce sustin efort, elimina mai mult CO2 decat s-ar intampla in stare de repaus. Si cum CO2 este un gaz cu efect de sera, implicit biciclistii polueaza.
Ma gandesc foarte serios de ce nu ar fi de acord si cu o taxa de poluare valabila pentru el si pentru altii asemeni lui… la urma urmei consuma oxigen degeaba si contribuie in mod pozitiv la cantitatea de CO2.
Pentru cei care vor sa se distreze un pic, articolul complet il gasiti aici.