Angunn's Blog

Every blogger has a beginning…

Monthly Archives: April 2011

Great Barrier Island

This slideshow requires JavaScript.

La 100 de km in largul golfului pe malurile caruia se lafaie Aucklandul se ridica o insula pe care timpul pare ca a stat in loc. Numele ei este “Great Barrier Island”, poreclita in spiritul simplist al kiwiotilor “The Barrier” si in limba maori “Aotea Island”. Pe insula locuiesc permanent doar 800 de oameni, dar asta nu o impiedica sa fie vizitata anual de peste 60.000 de turisti, doritori de intoarceri bruste la un stil de viata atat de simplu, incat ne miram ca este posibil.

Ma veti intreba probabil care ar fi definitia pentru acest stil de viata… Ei bine inchipuiti-va electricitate obtinuta pe baza de panouri solare, apa de ploaie adunata in tancuri imense care strajuiesc fiecare casa, mancarea obtinuta in mare parte din forte proprii (cultivand plante sau crescand animale), drumuri inguste (si totusi asfaltate 😀 ), natura la o aruncatura de bat de curtea casei in care stai. Nu va inchipuiti lux sau orice ar putea fi legat de un oras mare. Pe insula, esti doar tu ca om, incercand sa te adaptezi naturii si lucrurilor pe care ea poate sa ti le ofere.

Din cauza faptului ca aproape 60% din suprafata insulei este sub administrarea Departamentului de Conservare, locul este un paradis al pasarilor si al naturii neingradite. Vei pasi impresionat de peisajele ametitoare, plajele cu nisp alb si pline de scoici si melci, piscine naturale formate intre stancile de pe malul oceanului care ascund o varietate de creaturi marine, combinatii ciudate de munte si mare sau nisip si brazi.

Nu poti uita o astfel de minune a naturii. In mod clar e unul din acele locuri in care atat pentru om, cat si pentru natura care il inconjoara timpul se opreste. Si in plus, chiar poti vedea cum omul, in ciuda oricaror oprelisti, reuseste sa faca pace cu natura si sa traiasca ca o parte a ei si nu impotriva.