Angunn's Blog

Every blogger has a beginning…

Monthly Archives: January 2011

Un an nou in emisfera sudica

Pentru inceput un “La multi ani!” calduros pentru toti cititorii acestui blog, ca asa se cuvine sa intampini noul an, cu zambetul pe buze si optimist macar in primele saptamani… Ca dupa aia ai o trezire mai mult sau mai putin crunta, e cu totul alta poveste. 🙂

Pentru mine, ca sa fac un mic bilant, anul care tocmai a trecut a fost un an dificil, cu decizii din alea importante care te schimba pentru tot restul vietii, si totusi daca stau bine sa ma gandesc per total un an bun. Spre bucuria mea, am iesit din el fara regrete prea importante, incantata de marea majoritate a deciziilor pe care le-am luat, cu mai multa experienta de viata si cu un mod foarte schimbat de a vedea lucrurile.

Si ca sa celebrez cum se cuvine iesirea din vacanta, mi-am luat muza de ureche si am pus-o serios la treaba, ca prea si-a facut de cap in ultima vreme.

M-au intrebat o gramada de prieteni: cum e frate Craciunul la soare, in pantaloni scurti si in tricou? Am dat din umeri si am ras. Aceeasi intrebare mi-o puneam si eu cand eram mica si urmaream la TV, reportaje din tarile din emisfera sudica care sarbatoreau Craciunul intr-un mod foarte diferit fata de cei din emisfera nordica. Si acum ca am trait pe pielea mea senzatia, pot sa spun ca sunt destule lucruri diferite… fara zapada, fara frig, lumea nu traieste chiar atat de intens spiritul ala al Craciunului pe care cu totii il stim atat de bine, mai putine decoratiuni (nu de alta, dar aici tocmai a trecut cea mai lunga zi din an), fara lumea agitata care alearga in toate directiile in cautarea unui cadou de ultim moment (desi a doua zi de Craciun, din cauza reducerilor, am vazut aici mai multa lume iesita pe strada si in magazine decat oricand pana acum), fara acea atmosfera de basm generic numita aici “white Christmas”. Desi departe de tot ce am trait pana acum, totusi si aici oamenii sarbatoresc sfarsitul de an alaturi de familie, alaturi de cei dragi, se pregatesc intens cu saptamani inainte, gandindu-se cum sa le faca bucurii celor apropiati si viseaza optimisti la un an nou mai bun care sa le aduca si mai multe vise implinite.

Desi am trait Sarbatorile atat de diferit, totusi sentimentul general este acelasi. Cel mai important e sa iti ai familia aproape si sa te bucuri alaturi de ei de magia acestor momente. Ei bine pentru noi familia a fost la mare departare (dar totusi aproape in inima) si poate asta a fost singurul regret pe care l-am trait mai serios de cand am venit pe aici.

Oricum un an nou ne-a batut la usa si deja a intrat nerabdator in inima aducand cu el noi sperante si un nou inceput. Asa ca hai sa ii uram bine ai venit si sa il rugam sa fie mai bun si mai rabdator cu visele noastre decat cel care tocmai a trecut.