Angunn's Blog

Every blogger has a beginning…

Monthly Archives: December 2010

Sanse

Ma gandeam in dimineata asta, ca urmare a unor chestii pe care le-am citit sau le-am aflat ca viata de foarte multe ori iti ofera sanse, urmand binecunoscut proverb romanesc: “Dumnezeu iti da, dar nu iti baga in traista”. Mai mari, mai mici, mai evidente, mai ascunse, dar nu poti spune ca nu sunt acolo. Uneori sunt disponibile mai multa vreme, altele ne asteapta foarte putin.

Si uneori profitam de ele, alteori nu. Si aici vine intrebarea care ma framanta de ceva vreme. Oare ce anume ne impinge sau nu in a profita de o sansa? Speranta, teama de necunoscut, optimism, pesimism, incredere…

De cele mai multe ori, in fata unor sanse neasteptate, suntem atat de neincrezatori, incat nu vrem sa mergem mai departe. Confortul existent, dat pe un viitor incert. Sau varianta inversa, in care te-ai hotarat sa faci ceva, dar nu poti merge mai departe din diverse cauze, desi stii ca nu e corect, desi stii ca iei o decizie prosta si in mod sigur nu vei fi scutit de regrete.

Apropo de regrete si de oamenii care vor sa traiasca fara a avea regrete. Sunt aceea care profita din plin de fiecare sansa care le apare in viata (asteptata sau nesperata). Sunt acei oameni curajosi, care pot lua si decizii incomode.Sunt aceea care isi urmaresc legenda personala (asta e pentru cunoscatori 😉 ).

Si la capatul oricarui drum, oricat de greu ar fi se afla o sansa. Pe care o poti valorifica sau nu.

Gata ma opresc din batut campii. Sper doar ca poate cei care o sa citeasca la un moment dat ce am scris si pusi fata in fata cu o decizie, sa profite de orice sansa pe care viata le-o serveste.